Wandelaars schilderen park roze en heffen £ 4k op ter nagedachtenis van papa die stierf aan een hersentumorMeer dan 100 wandelaars hebben een park roze gemaakt ter nagedachtenis aan een vader van twee die stierf aan een hersentumor van 39 jaar.

Shaz Hetherington van Woodford Green organiseerde het evenement ter nagedachtenis van haar overleden echtgenoot David en slaagde erin £ 4000 voor Brain Tumor Research op te halen.

De weduwe werd vergezeld door haar kinderen Layla, zes en Daniel, vier, voor de wandeling van zaterdag rond Stratford's Queen Elizabeth Olympic Park.

Het evenement, genaamd 'The David Hetherington Memorial Walk of Hope', zag deelnemers van alle leeftijden gekleed in roze t-shirts de route van drie mijl afleggen.

In augustus heeft mevrouw Hetherington Power of David (PoD) opgericht, een fondsenwervende groep onder de paraplu van de Brain Tumor Research liefdadigheidsinstelling om de strijd tegen de grootste kankermoordenaar van kinderen en volwassenen onder de 40 te helpen financieren.

Ze zei: "Ik ben heel blij dat de Walk of Hope zo'n succes was en dat zoveel mensen ons bleken te helpen geld te werven.

"Velen van ons worden geïnspireerd door de herinnering van David, maar we lopen ook ter ere van de honderdduizenden mensen die dagelijks aan deze ziekte lijden.

"We kunnen niet achterover leunen en deze situatie laten voortduren."

David werd gediagnosticeerd met een laaggradige hersentumor van oligoastrocytoma toen Shaz 31 weken zwanger was van hun eerste kind.

Na verloop van tijd veranderde zijn tumor in een graad vier glioblastoom – een zeer agressieve vorm van de ziekte – en hij onderging behandeling die helaas niet succesvol was en hij stierf in november 2016.

In zijn geheugen heeft Shaz meer dan £ 25.000 ingezameld voor Brain Tumor Research.

Janice Wright, community fundraising manager voor het goede doel zei: "Het was ongelofelijk om te zien dat zoveel mensen de Walk of Hope boeken.

"Meer dan 100 mensen in hun knalroze Brain Tumor Research-t-shirts zagen dat er kracht is in aantallen, en samen kunnen we een einde maken aan deze verwoestende ziekte.

"We zijn enorm dankbaar voor iedereen die deelnam aan het evenement en hopen dat hun inspanningen anderen zullen inspireren om geld te verzamelen.

"Het ingezamelde geld zal ons helpen om toegewijde UK Centres of Excellence te financieren, waar wetenschappers zijn gericht op het verbeteren van de resultaten voor patiënten en uiteindelijk het vinden van een remedie."

Om te doneren aan Power of David gaat u naar: https://www.justgiving.com/fundraising/power-of-david


Source link