Eerste leeuwen worden geboren door kunstmatige inseminatie in Zuid-Afrika: de eerste door kunstmatige inseminatie verwekte leeuwen worden geboren | tendensenNiets maakt een verschil Isabel en Victor van de anderen leeuwenwelpjes met degenen die een omheining delen aan de rand van Pretoria, maar deze pasgeborenen zijn uniek in de wereld.

"Ze zijn de eerste leeuwen verwekt door kunstmatige inseminatie in de wereld ", kondigden ze hun trots aan "Fathers" onderzoekers aan de universiteit van Zuid-Afrikaanse hoofdstad.

De twee kleine leeuwen, één vrouw en een man, ze werden geboren 25 augustus en ze evolueren perfectzegt hij Andre Ganswindt, directeur van het onderzoeksinstituut voor zoogdieren van Pretoria.

De mijlpaal werd bereikt na 18 maanden van intense essays wetenschappers. "We verkregen sperma van een leeuw in het goede gezondheidstoestand " en dan het Het geïnsemineerd naar de leeuwinlegt Ganswindt uit.

"We hebben er verschillende geprobeerd tijden maar tot mijn verrassing heeft het ons niet teveel in beslag genomen tijd om het te bereiken", zegt hij, en dat de taak niets was gemakkelijk.

"Vooral werken met wilde dieren carnivorenHet is een uitdaging ", legt een van de onderzoekers uit, Imke Luders.

"De vrouwtjes wennen doneren, zonder anesthesie, monsters van bloed en om testen te ondergaan cytologisch om de stadia van je te bepalen ovulatie cyclus ", Hij legt uit.

De Spaanse dierenarts Isabel Callealta, die het team leidde, trainde de leeuwinnen om te zijn neerleggen gedurende een omheind terwijl de testen.

– Kwetsbare soorten –

De bevruchting werd uitgevoerd in a laboratorium gespecialiseerd van Ukutula (Noord).

"Het was iets ongepubliceerde, Nu moeten we evalueren om ervoor te zorgen dat deze aanpak kan worden gereproduceerd met goed gevolg en vaker, "zegt Andre Ganswindt.

Als het effectiviteit van deze techniek kan het worden gebruikt om vernieuwen de soort op plaatsen waar het is bedreigd.

Lees ook: 'Skull', de mysterieuze asteroïde die dicht bij de aarde zal passeren

De populatie leeuwen is gereduceerd in 43% op een wereldwijde schaal in het verleden 20 jaar, en heeft er momenteel eens 20.000 exemplaren, schat de Internationale Unie voor de bescherming van de natuur (IUCN), wie de leeuw heeft geclassificeerd als kwetsbare soorten.

Met bemesting in vitro, "we zouden het op zijn minst kunnen vermijden tijdelijk, de verplaatsing van dieren om ze copuleerbaar te maken en eenvoudig het sperma te verplaatsen naar waar ze zijn vrouwtjes, hoe het is gedaan met olifanten in gevangenschap in Noord-Amerika of in Europa ", legt Ganswindt uit.

"De geboorte van de eerste pups van leeuw door kunstmatige inseminatie in het land waar ze wonen, in plaats van in een dierentuin buitenland […], laat zien dat bescherming mogelijk is verschillende facetten", viert ook Imke Luders.

– Promoot de jacht –

de verdedigers Dit enthousiasme is echter getint met de natuur. "Ook al zijn we dat wel gunstig naar de strategieën van bescherming in situ in geval van gevaar voor de soort, niet wij ondersteunen de experimenten van kunstmatige inseminatie in het geval van de leeuwen ", omdat het een voedt industrie gebaseerd op jacht, ze meldden een twintig olie in een e-mail gericht aan onderzoekers.

Het collectief heeft verklaard gunstig tot in-vitrofertilisatie voor andere soorten bedreigd, als de cheeta's.

Van zijn kant, de persoon die verantwoordelijk is voor Zuid-Afrika van de oenege Panthera, Paul Funston, overweeg helemaal nutteloos deze "Scoop" bereikt door onderzoekers van de Universiteit van Pretoria.

"Leeuwen in gevangenschap reproduceren heel gemakkelijk, zoals de meeste felines ", wijst hij.

"De populatie van wilde leeuwen in Afrika is gereduceerd en nog steeds geconfronteerd uitdagingen als het verlies van de zijne leefgebied en de jacht", geeft zijn collega Mark Jones van Born Free toe," maar de moeilijkheid voor fokken het is niet een van de problemen Ze bedreigen je bescherming. '


Source link