We zullen humanitaire hulp opvolgen wanneer het in Venezuela aankomtbeleid, koppen

Emilys Sarache / foto: @unidadvenezuela / 1 oktober 2018.- Plaatsvervangend Carlos Valero zei maandag dat ze alle "mechanismen klaar" hebben voor wanneer humanitaire hulp in het land aankomt, als de regering hun toegang toestaat.


We moeten niet vergeten dat de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties vorige week een resolutie over Venezuela heeft aangenomen waarin het zijn bezorgdheid uitspreekt over "de ernstige schendingen van de mensenrechten in de context van een politieke, economische, sociale en humanitaire crisis". Hij dringt er ook bij president Nicolás Maduro op aan de toelating tot humanitaire hulp te aanvaarden.

"Dat deze humanitaire hulp niet in handen komt van corruptie en niet valt in het amorele politieke en ideologische gebruik waarmee de noden van de Venezolanen worden afgehandeld," zei Valero tijdens een persconferentie.

Lees meer: Internacionalista Ramírez: Crisis in Venezuela is al een kwestie van wereldwijde agenda

En hij vervolgde: "Maduro zei dat hij bereid was voor de VN om een ​​onderzoek in te stellen naar de kwestie van moord, omdat we eisen dat de regering de toegang van deze diensten met betrekking tot medicijnen en voedsel toestaat."

Aan de andere kant zei hij dat "de regering moet stoppen met het zien van spoken waar die er niet zijn. Dat de regering gescheiden wordt van die oorlogszuchtige dampen en dat het is opgedragen om het probleem van de mensen op te lossen. Dat de technici van de VN hierheen komen om hun dienst te blijven doen, dat de Hoge Commissaris een nieuw rapport zal uitbrengen, "zei hij.

Hij besloot met te zeggen: "We maken gebruik van dit gelukkige en historische besluit van de VN-Mensenrechtenraad, zodat de regering grenzen kan openen en een stap verder kan gaan in het oplossen van de problemen van het Venezolaanse volk."

Digital News Channel


Source link