Universiteit ontwikkelt gesimuleerde Mars bodem, verkoopt het voor $ 20 per kilogramDeze site kan affiliate commissies verdienen via de links op deze pagina. Gebruiksvoorwaarden.

We sturen al jaren probes en rovers naar Mars, maar we moeten nog een monster van de rode planeet terug naar de aarde krijgen. Het beste wat we kunnen doen, is de planeet karakteriseren en de resultaten verzenden. Als we van plan zijn om een ​​menselijke aanwezigheid op de lange termijn op Mars te plannen, is het eenvoudigweg begrijpen van de bodem van Mars essentieel. Een project van de Planetary Sciences Group van de Universiteit van Central Florida zocht naar de beste replica van Martian-vuil en verkoopt het materiaal voor $ 20 per kilogram.

Er zijn de afgelopen decennia verschillende kunstmatige bodemrecepten voor Mars geweest, die bekend staan ​​als 'simulanten'. De meest bekende simulator van Mars is JSC Mars-1, gemaakt door het Johnson Space Center van NASA. Het is nooit geproduceerd op industriële schaal, dus zijn er verschillende bedrijven verschenen om hun eigen versies van JSV Mars-1 te maken. Er is ook Mojave Mars Simulant (MMS), maar dat materiaal is niet beschikbaar buiten NASA. Een bedrijf genaamd The Martian Garden beweert twee simulanten te hebben die hetzelfde bronrecept gebruiken als MMS, maar ze hebben een basis van rood sintelmateriaal gebruikt in plaats van het originele Saddleback Basalt.

Het doel van het project van de University of Central Florida om een ​​open standaard voor Mars-simulanten te creëren, die het Mars Global Simulant (of MGS-1) noemt. We weten nu meer over het oppervlak van Mars dan in het verleden, dus het is een kans voor wetenschappers om alle juiste chemische eigenschappen in een simulant op te nemen.

Hoewel de oude simulanten een goede inschatting waren, missen ze enkele cruciale elementen van het echte werk. We hebben vandaag goede bewijzen dat het meeste stof van Mars afkomstig is van de erosie van één grote basaltformatie genaamd Medusae Fossae. Bovendien weten we dat Marsstof een mengsel is van een mengsel van kristallijne en amorfe fasen bij onderzoek met röntgenstraling. JSC Mars-1 is het meest röntgenstralen amorf en MMS is bijna volledig kristallijn. We weten ook dat Martian regolith significante zwavel heeft, die ontbreekt in bestaande basisformules.

Het team van de University of Central Florida startte vanuit de basismineralogie van Mars met behulp van de analyse van de Curiosity rover van monsters verzameld op een locatie genaamd Rocknest. De kristallijne fractie van MGS-1 bestaat uit mineralen zoals olivijn, magnetiet en anhydriet. Rocknest bevat waarschijnlijk ook amorfe materialen zoals basaltglas, gehydrateerd silica en ferrihydriet. Dus die zitten ook in MGS-1.

Andere teams kunnen de basis MGS-1-standaarden gebruiken om hun eigen simulant te maken van poedervormige ingrediënten, en kleine aanpassingen kunnen verschillende regionale bodemvariaties recreëren. Het team erkent echter dat het voor onderzoekers eenvoudiger is om simpelweg de simulant te kopen. Daarom verkoopt de universiteit MGS-1 aan andere instellingen voor $ 20 per kilogram (je kunt het nog niet kopen). Het heeft al ongeveer 30 bestellingen, waaronder een uit Kennedy Space Center voor een halve ton.

Lees nu: NASA ontwikkelt model om wereldwijde stofstormen op Mars te voorspellen, Opportunity Rover gespot vanuit Mars Orbit, en NASA zegt dat Terraforming Mars momenteel niet mogelijk is


Source link